Én és a politika

Címkék: politika népesség rassz

2009.07.06. 14:31

Blogom nem politikai, nem is lesz az, de két gondolatomat megosztanám, ami ebbe a kategóriába tartozhat, és talán összefügg egy magával megbékélt ember feljődésével. Az EU Parlamenti szavazások eredményét követően megszaporodtak, és azóta is virágzanak azok a megjegyzések (levelek, kommentek, topikok stb), amik szerint "a többség", meg "a magyarok" ezt meg azt akar.

Ez hibás megfigyelés, mert a többséget én képviselem, azon 63 százaléknyi (csaknem 5 millió) szavazóképes magammal, akik nem mentek el szavazni. Mert ez is egy vélemény, éltem a demokratikus jogommal. Ideológiailag sehova sem tartozom (kiégtem, nagyjából 2000 óta), gazdaságilag pedig olvasható egy hozzáállás a 2. posztomban. Ennél jobban nem akarok, és nem is fogok "beleszólni".

A másik észrevételem, ami néha mosolyra késztet, amikor különböző nyilatkozatokat hallok, az a fehérek aránya a világban. A világon élő 7 milliárdnyi emberből a legjobb indulattal is csak másfél milliárd "fehér", a többi kreol, indián, néger, félvér, mongoloid (sárga), abo, arab, cigány, indiai - ez utóbbi három akár lehetne is fehér, mert nem külön nagyrassz, de nem az, hála a fehéreknek (meg saját maguknak), akik még akkor is képesek megkülönböztetni, amikor az nem egyértelmű, és nem fontos.

Ez pedig már szorosan tartozhat az előző posztomhoz is. Megyek napozni, hogy ne legyek annyira fehér.

A bejegyzés trackback címe:

https://jolvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr21229831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadine · http://nadinevilaga.blogspot.com 2009.08.09. 17:30:55

@őszecske: Igazából a szerzőnek szánom, csak nem kínált fel a poszt kommentablakot: maximálisan egyetértek Veled mindkét pontban. Uff.
süti beállítások módosítása