Mivel már oly régóta húzom az időt előzőleg beharangozott posztommal (túl nagy falat, nálam ez minimum félnapos munka, ma már szinte nekiálltam), hogy előbb inkább ideteszem a következő egybites kulimászom elkészítési módját. Talán szerény (és nem egymást követő napokon történt) konyhámbéli sikereim mondatják velem, de kijelenthetem, hogy ez a legfinomabb az eddigi találmányaim közül. Fotóval sajnos most sem szolgálhatok, legközelebb nem mulasztom el. Már formálódik is, melyik bátor tettem lesz itt a sorozat folytatásaként.

Kozmobengan

Hozzávalók 2-3 személyre

- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb padlizsán (hindiül bengan)
- 1 kis doboz hagyományos sűrített paradicsom
- 1 doboz (sovány) tejföl
- 1 vékony szár újhagyma
- 2 paradicsom
- olaj, só

Fűszerek

- zöldkardamom
- TRS hot madras curry powder (márka mindegy, de ez minden nagyobb boltban kapható)
- őrölt gyömbér
- egész köménymag
- egész római köménymag
- egész bors
- frissen őrölt bors
- szárított tárkony

Valamennyi olajat melegítek serpenyőben (megítélésem szerint nem sajnálom), beleteszem a felaprózott hagymát, a fűszereket (kivétel frissen őrölt bors), a 8mm-esre felszeletelt padlizsánt. Kislángon sütöm, hozzáteszem a paradicsomot, rotty, 2 fokhagymát törve, sűrített paradicsomot (a speciális íze miatt is), kis pohár vizet. Tovább rotty, tejfölt kap, maradék fokhagymát csak felvágva és az újhagymát, őrölt bors, utolsó rotty még vagy 15 percig (összesen kb 30 perc, nem baj, ha kicsit néha kozmál, az grilles hatást ad neki, de azért 2 percenként kavarjuk át). Mire rendesen kicuppan az olaj a szószból, kész.

Én egyedül, egyszerre ettem meg, az 50 kilómmal. Minden évszakban hatása van, az indiaitól az olaszon át a magyarig mindent bele lehet képzelni. (A kajacím a hindi padlizsán és a kozmopolita összeírása.)

A bejegyzés trackback címe:

https://jolvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr441450030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása