Jóságos táplálék 5.

Címkék: finom táplálék jóságos

2011.03.28. 14:49

Ezúttal nem csak az ízlelőbimbóinkhoz és a kétbalkezességünknek halálegyszerűsítéssel kedveskedve leszünk jóságosak, hanem a pénztárcánk számára is, ugyanis egy olyan spagettit tárok fel mindjárt, amiben sem hús, sem gomba nincs, mégis megfelelően idézi az ízvilágot. Ráadásul nem egy bolti üveges kutyulékról van szó, hanem mi magunk kotyvaszthatunk zöldségpiacról válogatva. Az imént ebédeltem meg vele, élénken él bennem Itália.

Szupervega olcsóspagetti

Hozzávalók 2-3 személyre

- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 kiskonzerv (magyar) sűrített paradicsom
- fél doboz spagetti tészta
- szárított bazsalikom, oregano
- só, frissen tört bors
- szárított parmezán
- olaj, és ha van, olívaolaj is


Telefonos serpenyőben feldobom kis (sima) olajra a felszeletelt hagymát, ha már üvegesedik, beleszórom a fűszereket (sót kivéve), ha van, a zöldfűszerek helyett használható Provence-i keverék is, nagyon finom, nekem véletlenül volt (ellenben az oregano elfogyott). Beleszórom a minimum felnégyelt karikákra, tehát apróra vágott répát, és felöntöm egy kis tálkában 4-5 szörösre felvizetett sűrített paradicsommal, megsózom, beledobom a fokhagymákat, és lassú (vagy közepes) lángon rotyogtatom vagy 20 percig. Néha a vizet pótolni kell, ha keverem, sose villanjon ki a teflon alja.

Ezalatt megfőzöm sós lében a tésztát (én 2 perccel tovább szoktam, mint ami a dobozra van írva), leszűröm, egy kanál olívaolajat teszek bele, egyrészt, hogy ne tapadjon össze, másrészt, mert finom lesz tőle. Ha kész, tálalás közben nyakon szórom parmezánnal (nálam a dobozos változatuk 1 évig is kihúzzák a hűtőben, 500 Ft körül van az ára), és jóízűen befalom. Esetleg adok másnak. Napsütötte Itália! A fülkürt hurutot is gyógyítja.

A bejegyzés trackback címe:

https://jolvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr762778847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2011.06.04. 15:07:45

Örülök, hogy olvasol, én is olvasni foglak. :-)
süti beállítások módosítása