Mi lesz, amikor egy konyhai antitálentum azonnal kísérletezéssel kezdi a tudomány elsajátítását, egyik kezében a serpenyővel, másikban a telefonnal, melynek végén anyja vagy nővére tartja a frontot? Kiegyensúlyozottá válásom rapszodikus történetében terveim szerint rondó szerűen térnek majd vissza a blogba azok a nem feltétlenül fogyókúrás (vékony vagyok, felnyomja az agyam minden, ami fogyaszt, magazinokban csak ilyet találni), de finom és ahogy korábban írtam, jóságos (az 'egészséges'-re fejlesztett szinonímám) meleg vagy hideg étel, amivel aztán rávetem magam a fehér kanapémra, és dokumentumfilmeket (is) falok, vagy sportközvetítést, vagy a Star Trek Voyager ismétléseit. Evés nélkül nem esik jól a szellemi táplálék, és sajnos evés közben a szellemnek kevés a kaja szép vagy csúnya látványa - legalábbis az én esetemben, de ez nem követendő. Az elkészített receptekért nem vállalok felelősséget, tessék nyugodtan a több tapasztalattal rendelkező konyhavirtuózoknak belenyúlni, ha valami nem egyértelmű.

Túrófánk

Hozzávalók 2 személyre

- 200-300 g túró áttörve (vagy nem)
- 100-150 g Feta (vagy nagyon hasonló) sajt
- 1 nagy, vagy két kicsi, egész tojás (vegetáriánusok talán kihagyhatják)
- 5 evőkanál liszt
- frissen őrölt bors
- egész köménymag
- friss petrezselyem
- pár deci étolaj a sütéshez

A fenti finomságokat összegyúrom. Felhevítem az olajat teflonos serpenyőben, de csak közepes, vagy kisebb lángon. Evőkanállal lapos, kanál alakú darabokat szaggatok, és óvatosan belehelyezem az olajba. Csak halkan sercegjen, ne barnuljon túl hamar. Mindkék oldalának jusson 3-5 perc, amikor aranybarna lett, ki lehet szedni villával egy papírtörlős tálra. Az olajat egyáltalán nem szívja magába.

Tálaljuk sült krumplival. Ugyanazt az olajat hevítetem már magas lángon, fél centis újkrumplikarikákat (héjastól) dobálok bele, aranybarnára, ropogósra sütötm mindkét oldalát, sózom, petrezselymezem, megeszem. Képet sajnos nem készítettem róla, olyan a színe, mint egy friss cipónak, és viccesen alaktalan a szaggatástól, meg a túrótól.

Jóétvágyat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jolvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr821206801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása